Bill Miller: Risk förknippad med BTC försvinner när priset blir större

Bill Miller – en värdeinvesterare – är en av bara många som verkar ha ändrat sin låt på bitcoin . Det brukade vara så att bitcoin var en extremt oroande, potentiellt till och med farlig tillgång att investera i med tanke på hur flyktig den var. Det brukade vara så att bitcoin var en valuta som var allmänt utsatt för påverkan på marknaden utanför marknaden och som lätt kunde manipuleras.

Bill Miller på Bitcoin – När det blir större går risken ner

Men Miller har sagt att varje gång bitcoin strävar efter ett högre pris , försvinner en del av den risken. Han säger att så länge bitcoin fortsätter att röra sig uppför den finansiella stegen blir det mindre och mindre farligt för vardagliga handlare.

I en intervju nyligen kommenterade han:

Det blir mindre risk ju högre det går. Det är motsatsen till vad som händer med de flesta aktier. Bitcoin System totala utbud växer mindre än två procent per år, och det är uppenbart av priset att efterfrågan växer mycket, mycket snabbare än så. Så länge det uppnås kommer bitcoin sannolikt att gå högre och kanske betydligt högre.

I skrivande stund handlas bitcoin för över 40 000 dollar för andra gången denna månad. Det ser ut som om de hausseartade trender som tillgången har haft under det senaste halvåret kommer att fortsätta, vilket innebär att ännu mindre risk kommer att förknippas med den valuta som beviljats ​​Millers ord är korrekta.

Som grundare och verkställande direktör för Miller Value Partners förklarade han vidare att även om han inte kan förutsäga exakt var BTC kommer att vara under de kommande veckorna eller månaderna, har han idéer om var det kan gå och hur högt det kan komma. Han förklarade:

Jag tror att bitcoin … antagligen borde vara upp till 50 procent till 100 procent härifrån under de kommande 12 till 18 månaderna, och om du frågar mig över eller under, skulle jag verkligen säga att det skulle vara mycket mer sannolikt att vara högre än lägre.

Förbli medveten om volatilitet

Han uppgav dock vidare att även om bitcoin har varit ganska solid för sent, är volatilitet inte en sak från det förflutna, och investerare måste vara försiktiga eftersom det fortfarande i hög grad är ett giltigt hot som kan få ner bitcoin – eller någon form av krypto – när som helst. Han nämnde:

Jag tror att om du inte kan ta det, borde du förmodligen inte äga bitcoin. Tillgången tenderar att röra sig i sprut, som tenderar att följas av korrigeringar. Jag tror att det har skett tre korrigeringar på 80 procent, vilket är normalt i denna typ av ganska tidig teknik med en ganska stor total adresserbar marknad.

Miller har ägt bitcoin i flera år och hävdade ursprungligen i en 2018-intervju med CNBC att han hade börjat köpa enheter ungefär tre eller fyra år tidigare. Sedan början av september har bitcoin lagt till cirka 230 procent till sitt pris.