Bitcoin Strateeg Pierre Rochard roept de BTC-Top op bij $100.000 Onrealistisch, zegt dat de schatting veel te laag is

Crypto-beïnvloeder Pierre Rochard zegt dat de voorspellingen dat Bitcoin in de volgende cyclus een top van ongeveer $100.000 zal bereiken, veel te laag zijn en ver van de basis af liggen.

Een Bitcoin-strateeg is voor de cryptobeurs Kraken

Rochard, die nu een Bitcoin-strateeg is voor de cryptobeurs Kraken, legt aan Altcoin Daily uit waarom hij gelooft dat lage zes-cijferige voorspellingen voor BTC het potentieel ervan aanzienlijk onderschatten.

„Ik denk dat dat onrealistisch is. Ik denk dat dat veel te laag is. 100.000 dollar, ik bedoel dat is een 5x van waar we nu in principe op zitten en ik denk dat dat niet eens echt een parabolische top is als je naar de grafiek kijkt… Een van mijn theorieën is dat deze cyclus langer gaat duren dan alle voorgaande cycli. En dus zal het langer duren om de top te bereiken.

Misschien hebben we een correctie op 100.000 dollar en dan zal het ’neerstorten‘ naar 80.000 dollar. Maar dan denk ik dat het nog een run gaat maken. Ik denk dat de ultieme top voor deze cyclus, het is onmogelijk om het van tevoren te weten, en dit is wat me zorgen maakt over mensen die handelen. De top zou $200.000 kunnen zijn. Het kan 400.000 dollar zijn of het kan 600.000 dollar zijn, en elk daarvan is een veelvoud van de andere.“

Met institutionele investeerders die steeds meer de markt betreden en legendarische investeerders zoals Paul Tudor Jones, en Stanley Druckenmiller die BTC koopt, zegt Rochard dat hij verwacht dat er een geldverslaving komt in een stierencyclus die wel drie jaar kan duren.

„Proberen te timen [de markt] is voor mij nogal zinloos omdat we het hebben over letterlijk miljarden, tientallen miljarden, honderden miljarden dollars die in Bitcoin stromen in de komende 18 maanden of 36 maanden als we een zeer lange cyclus hebben. Dus waar dat de prijs beweegt, zal veel afhangen van hoeveel munten er eigenlijk verloren gaan versus munten die wachten op een zeer grote prijs die op de markt komt versus munten die helemaal niet op de markt komen omdat de eigenaren een langetermijnvisie hebben“.

Rochard vraagt zich ook af op welk punt Bitcoin

Rochard vraagt zich ook af op welk punt Bitcoin-beleggers zullen beginnen met de verkoop. Hij gelooft dat rijke beleggers die de ruimte betreden minder geneigd zullen zijn om te verkopen omdat BTC stijgt omdat ze hun fortuin al hebben verdiend.

„Veel van de kopers in deze cyclus, ze gaan nooit verkopen. Dus dat is het andere deel, is dat als je een miljardair bent en je koopt Bitcoin en het gaat 100x omhoog, dat is nog steeds geen levensveranderend bedrag. Je hebt je levensveranderende bedrag al gehad, toch? Je bent al een miljardair.

Dus deze mensen verkopen niet. Ze zouden het evenwicht kunnen herstellen, maar zelfs dan, als ze het waardevoorstel van Bitcoin begrijpen, begrijpen ze dat het niet nodig is om het evenwicht te herstellen totdat we veel verder in de toekomst zijn, omdat alle andere markten dramatisch overgewaardeerd zijn. Aandelen en obligaties zijn enorm overgewaardeerd als je kijkt naar de inkomsten of als je kijkt naar de rendementen“.