DeFi-verzekeraar Nexus Mutual Maxed Out door Yield-Farming Boom

Nexus Mutual dekt maximaal de risico’s van de decentrale financieringsplatforms (DeFi).

Ons product heeft eerlijk gezegd een enorme belangstelling gezien sinds de start van de opbrengstlandbouw„, vertelde Nexus Mutual oprichter Hugh Karp in een e-mail aan CoinDesk. „Met potentiële opbrengsten die zo lucratief zijn, proberen veel gebruikers zich te beschermen tegen het risico van slimme contractbreuk.

Nexus Mutual biedt een manier om zich in te dekken tegen het risico van slimme contracten, met een beleid dat uitkeert tegen een storing in de onderliggende software van een DeFi-product binnen een bepaald tijdsbestek.

Het heeft eerder dit jaar zijn eerste betalingen gedaan na de aanvallen met flash-loan provider bZx. De Nexus Mutual Risk Pool is in het laatste kwartaal al verdubbeld, maar de rage na de release van Compound Finance’s governance token op 15 juni heeft het nog verder opgevoerd.

Er is vooral veel vraag van hedgefondsen en meer professionele beleggers naar ons product, zij willen multi-miljoenen dekkingen. Als gevolg daarvan hebben we onze huidige capaciteitslimieten op de belangrijkste rendement-landbouwprotocollen zoals Compound, Balancer en Curve geraakt“, vertelde Karp aan CoinDesk.

Voor Nexus Wederzijdse Drijver, een gegevensplaats die door 1confirmatiepartner Richard Chen wordt gemaakt, is de Kromme bij de bovenkant, met actief per contractzitting bij $695.000. Samenstelling en Balancer zijn een dichte tweede en derde, respectievelijk, met $651.000 en $619.000 van dekking.

Dat zijn de meest goed gedekte contracten op Nexus nu, maar Balancer is slechts een beetje voor op betalingssysteem Flexa.

NXM-munt

Nexus wordt als een onderlinge maatschappij gerund door houders van de NXM-munt. Ze hebben een limiet van $630.000 in dekking op elk protocol. Dat bedrag is gebaseerd op hoeveel er beschikbaar is om claims uit te betalen. De penning is echter bedoeld om meer kapitaal aan te trekken wanneer dat nodig is, zodat ze misschien binnenkort meer polissen kunnen aannemen.

Nexus heeft op dit moment $5 miljoen beschikbaar om claims te dekken, een stijging van $1 miljoen sinds eerder deze maand. Het is de moeite waard om op te merken dat er geen noodzaak is voor gebruikers van Nexus om een verlies te laten zien om Nexus te gebruiken. Ze hoeven alleen maar een polis af te sluiten die het slimme contract kan verbreken of uitgebuit kan worden om uitbetaald te krijgen.

Dit is vergelijkbaar met Opyn, dat gebruikers in staat stelt om short posities in te nemen tegen verschillende penningen die dramatisch aan waarde inboeten, of ze de penning nu in hun bezit hebben of niet.

Karp schreef: „Opbrengst landbouw is zeker aantrekkelijk vanwege de buitenmaatse opbrengsten, maar het brengt wel een verhoogd risico met zich mee; hefboomwerking en slimme contractrisico’s kunnen gevaarlijk zijn, dus wees voorzichtig daarbuiten.“