Yearn.finance (YFI) nu terug op prijspariteit met Bitcoin na een piek van $44.000.

Kort na de YFI-munt van Yearn.finance die in juli werd gelanceerd en die de wereld van Ethereum DeFi voorgoed veranderde, begon de pseudonieme Crypto Twitter-persoonlijkheid „Blue Kirby“ de „1 YFI = 1 BTC“-memo te populariseren. De theorie was dat de prijs van één YFI de prijs van Bitcoin zou raken, toen ongeveer 11.000 dollar.

Na weken van opwaartse prijsactie, bereikte de cryptocurrency eindelijk deze mijlpaal, wat leidde tot feesten op Twitter en een aangepaste website die op de graven van „Bitcoin Boomers“ trof.

Een tijd lang waren deze investeerders euforisch. YFI schoot eind augustus zo hoog als $44.000 in een spectaculaire rally die rijkdom genereerde voor de vroege adoptanten die de munt ontgonnen voor in principe geen vooraf gemaakte kosten.

Dat betekent dat op zijn hoogtepunt, één YFI rond 3.6-3.8 BTC waard was, makend tot het de eerste altcoin om zulk een hoge kaartjesprijs bereikt te hebben. Natuurlijk was de marktkapitalisatie ver verwijderd van die van Bitcoin, maar dit werd toch gezien als een prestatie.

Helaas voor YFI-houders blijkt uit de marktgegevens van CryptoSlate dat één YFI nu weer gelijk is aan één BTC. In feite is YFI, handelend op $13.000, nu ongeveer 0,93 BTC waard – een vertekening ten opzichte van de all-time highs die een paar weken geleden werden ingesteld.

Waarom YFI zo ver verwijderd is van zijn all-time highs

Sam Bankman-Fried, CEO van crypto handelsplatform FTX en fonds/marktmaker Alameda Research, heeft uitgelegd dat er drie belangrijke redenen zijn waarom YFI zo’n sterke correctie heeft gezien van zijn $44.000 all-time high:

De rest van de DeFi-markt heeft een sterke correctie ondergaan, met als gevolg steile correcties bij de meeste spelers.
Yearn.finance had een aantal „slechte PR-evenementen“, waaronder enige controverse over een nevenproject genaamd Eminentie en een reeks van bugs in de kernproducten van het protocol, genaamd kluizen.

De opbrengst van de landbouw is drastisch gedaald. Dit doet YFI vooral pijn omdat een groot deel van de intrinsieke waarde van de token is afgeleid van het handelen als een claim van een deel van de opbrengsten gegenereerd door het protocol.

Het is het vermelden waard dat een grote meerderheid van de altcoins, met uitzondering van sommige namen zoals Litecoin en Polkadot, sterk ondermaats presteren met Bitcoin temidden van deze stijging. YFI past natuurlijk in dit pakket.

Su Zhu, hoofd van Three Arrows Capital, schreef deze prijstrend toe aan de snelle aard van de voortdurende rally van Bitcoin, die het kapitaal en de aandacht van BTC afdwingt:

„Het snel stijgen van $BTC is niet alleen niet bullish voor alts, maar het is bearish redenen voor dit zijn ontelbaar, maar komen neer op het feit dat geld een coördinatiespel is en Bitcoin het Schelling punt is; dit is onafhankelijk van hoe je je er over voelt, gemeenschap is letterlijk irrelevant“.

De heropleving van Yearn.finance

Maar niet alle hoop is verloren voor YFI, zeggen analisten.

Andrew Kang, oprichter van het Mechanisme Kapitaal, merkte onlangs op dat er veel aan dek is voor Yearn.finance in de komende maanden die de opbrengsten zouden moeten opvoeren, waardoor het kapitaal voor YFI-houders wordt verhoogd:

„Het argument dat YFI / Yearn waarde afhankelijk is van gekke opbrengsten mist het bos voor de bomen. Opbrengstmogelijkheden blijven groeien Toekomstige strategieën: – 10x-100x leveraged short DAI – Basis/Funding trades – UNI Farming – BAL Farming – L1/L2 Liquidity Bridging – enz.

Dit begint al te gebeuren nu de ontwikkelaars van Yearn.finance nieuwe kluizen uitrollen, zoals de 3pool LP kluis en de gUSD kluis.